Huidverzorging

Huidverzorging 

Een veelgehoord cliché is dat de huid de gezondheid van de mens weerspiegelt. 

Het doel van huidverzorging is om je huid  te beschermen en je huidbarrière in evenwicht brengen. We streven naar een natuurlijke huidverbetering.

Bij een poll in 2021 over huidverbetering waarin ik je vroeg wat het belangrijkste is voor jou, werden een fris en egaal  uiterlijk als eerste genoemd.Geen hudbelastende stoffen voor jouw huidverzorging!

 (Onze praktijk ligt achter het station van Leuven)

Huidverzorging en huidtips om te starten:

Om je huidverzorging te optimaliseren  zijn er enkele gouden regels: 

  • Vermijdt teveel zonlicht. Gebruik een SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. (Jojoba olie is een natuurlijke anti-oxidant en bevat een natuurlijke UV-filter.) 
  • Laat je huid niet uitdrogen. Vooral zeep in combinatie met warm water heeft een sterk uitdrogend effect. Zeep verwijdert het beschermende vetlaagje dat door de talgklieren wordt aangemaakt. Ook omgevingsfactoren zoals vrieskou, wind, airco, centrale verwarming, kunnen vochtverlies in de hand werken. Reinig je gelaat 's ochtends en 's avonds grondig, en vervolg met producten die aansluiten op jouw huidconditie. Vergeet ook niet om zeker voldoende te drinken! 
  • huidtips/aquadermabrasie
  • Roken heeft een negatieve invloed op de elastine van de huid. De doorbloeding van de huid neemt af en de huid wordt slapper. Bescherm de huid tegen vrije radicalen door ervoor te zorgen dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Dit doe je onder andere door voldoende fruit en groenten te eten. 
  • Verwijder steeds je make-up voor je gaat slapen. De huid heeft 's nachts tijd nodig om te herstellen. 
  • Het regelmatig gebruik van een peeling aangepast aan JOUW huid zal je celvernieuwing stimuleren. Dit is een zeer belangrijke huidtip die een groot verschil kan maken naar huidverbetering. 
  • Peptiden zijn een efficiënte manier om huidveroudering tegen te gaan. Polypeptiden geven een seintje aan de bouwstenen van de huid waardoor de huid een oppepper krijgt. huidverbetering met hydropeptide

Resultaten

Hoe vaak ga ik naar de schoonheidsspecialiste?

Ik raad aan om minimaal per seizoen een grondige gelaatsverzorging in te plannen. Daarnaast kan je een extra verzorging inplannen als je naar een feestje gaat, of als je een zonvakantie hebt gehad, en zeker na een herstel bij ( lang) ziek zijn.

De juiste productkeuze voor jouw huidtype in Leuven

Om te weten welke producten het best matchen met je huid, is het allereerst belangrijk om je huidtype te kennen. Is je huid droog, gevoelig, reactief, gemengd, of heb je een vette huid? Daarnaast is het ook belangrijk om huidproblemen die jij wil veranderen en verbeteren, te bekijken.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x