Voetenwerk & huidbalans

Huid- en voetverzorging bij kanker

In januari 2017 behaalde ik het kwaliteitslabel Kanker Beauty Professional. Als oncologisch verpleegkundige heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het UZ Brussel.

 Door medicatie en chemotherapie kan er verandering optreden in de kleur en structuur van de nagels. Soms is hydratatie en verzorgen en goed opvolgen een tijdje de enige optie. Regelmatig een nagelverharder aanbrengen op de nagels van de vingers en tenen kan deze minder kwetsbaar en harder maken, en nagelriemen soepel houden.

Voor voet-hand- en nagelverzorging werk ik met de zeer zachte biologische producten van Jojoba Care, Absolution en HFL. Volg aub steeds de raadgevingen van uw arts of oncologisch verpleegkundige op, zij kennen uw persoonlijke situatie het best.

Daarnaast kan u bij mij terecht voor specifieke verzorging van het gelaat 

De huid kan zeer droog worden, overgevoelig voor zonlicht en parfumstoffen in crèmes. 

Bij het verwenarrangement 'Balans' doe ik een grondige huidanalyse, geef ik u een aangenaam   rustmoment en verzorg ik zacht uw huid. 

Herbalancerings massage is een uitermate vlinderzachte massage, waarbij achtereenvolgens schouders, rug, achterzijde benen, voorzijde benen en voeten, armen, handen, gelaat en decolleté worden gemasseerd.

De techniek van de massage bestaat uit zachte en trage strijkingen (effleurages) en aanrakingen.  

Deze massage zorgt voor een diep gevoel van ontspanning.  Door de zachte aanrakingen komt er een bijzonder gevoel van rust over de behandelde persoon.  Door deze lichamelijke en geestelijke ontspanning zorgt de massage onder andere voor een verlaging van stress, vermindering van angstgevoelens en verbetering van slaapproblemen.  Er wordt niet rechtstreeks op de spieren gemasseerd. Maar door de algemene ontspanning zal ook de spanning in de spieren afnemen.

Doordat er geen druk wordt uitgeoefend op lymfe- en bloedvaten is de massage voor bijna iedereen mogelijk.  De massage is geschikt voor mensen met kanker en voor iedereen die last heeft van chronische pijn (bv bij fibromyalgie,..). 

Daarnaast is een herbalanceringsmassage ook aan te raden voor wie zich uit balans voelt, door bijvoorbeeld burn-out, chronische vermoeidheid of een emotioneel zware periode. 

De massage gebeurt traag, heel bewust en in stilte.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x