Huid- en voetverzorging bij kanker

Kwaliteitslabel beauty professional oncologie.

Personen in behandeling tegen kanker hebben baat bij huidverzorging, zachtheid, een moment voor zichzelf.

Dat kan in onze praktijk in Leuven waar we met specifieke verzorgingen en met respect je gevoelige huid gaan verzorgen.

In januari 2017 behaalde ik het kwaliteitslabel Beauty Professional Oncologie. Als oncologisch verpleegkundige heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het UZ Brussel. Behandelingen bij kanker hebben een grote invloed op onze huid.

Door medicatie en chemotherapie kan er verandering optreden in de kleur en structuur van de nagels. 

Soms is hydratatie en verzorgen en goed opvolgen een tijdje de enige optie. Regelmatig een nagelverharder aanbrengen op de nagels van de vingers en tenen kan deze minder kwetsbaar en harder maken, en nagelriemen soepel houden.

Gevoelige huid bij kanker.

Voor voet-hand- en nagelverzorging werk ik met de zeer zachte biologische producten van Jojoba Care, Zeitschild en  Absolution en HFL. 

Volg aub steeds de raadgevingen van uw arts of oncologisch verpleegkundige op, zij kennen uw persoonlijke situatie het best.

Daarnaast kan u bij mij terecht voor specifieke verzorging van het gelaat.

De huid kan zeer droog worden, overgevoelig voor zonlicht en parfumstoffen in crèmes. 

gevoelige huid

Massage tijdens je kanker behandeling:

Bij het verwenarrangement 'Balans' doe ik een grondige huidanalyse, geef ik u een aangenaam   rustmoment en verzorg ik zacht uw huid. 

Herbalancerings massage is een uitermate vlinderzachte massage, waarbij achtereenvolgens schouders, rug, achterzijde benen, voorzijde benen en voeten, armen, handen, gelaat en decolleté worden gemasseerd.

De techniek van de massage bestaat uit zachte en trage strijkingen (effleurages) en aanrakingen.  

Deze massage zorgt voor een diep gevoel van ontspanning.  Door de zachte aanrakingen komt er een bijzonder gevoel van rust over de behandelde persoon.  Door deze lichamelijke en geestelijke ontspanning zorgt de massage onder andere voor een verlaging van stress, vermindering van angstgevoelens en verbetering van slaapproblemen.  Er wordt niet rechtstreeks op de spieren gemasseerd. Maar door de algemene ontspanning zal ook de spanning in de spieren afnemen.

Doordat er geen druk wordt uitgeoefend op lymfe- en bloedvaten is de massage voor bijna iedereen mogelijk. De massage is geschikt voor mensen met kanker en voor iedereen die last heeft van chronische pijn (bv bij fibromyalgie,..). 

Daarnaast is een herbalanceringsmassage ook aan te raden voor wie zich uit balans voelt, door bijvoorbeeld burn-out, chronische vermoeidheid of een emotioneel zware periode. 

De massage gebeurt traag, heel bewust en in stilte.

massage bij kanker


Resultaten

Hoe vaak ga ik naar de schoonheidsspecialiste?

Ik raad aan om minimaal per seizoen een grondige gelaatsverzorging in te plannen. Daarnaast kan je een extra verzorging inplannen als je naar een feestje gaat, of als je een zonvakantie hebt gehad, en zeker na een herstel bij ( lang) ziek zijn.

De juiste productkeuze voor jouw huidtype in Leuven

Om te weten welke producten het best matchen met je huid, is het allereerst belangrijk om je huidtype te kennen. Is je huid droog, gevoelig, reactief, gemengd, of heb je een vette huid? Daarnaast is het ook belangrijk om huidproblemen die jij wil veranderen en verbeteren, te bekijken.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x